Novák, Jan: PRIMA SONATA / klavír

Kód: R182
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Český rozhlas
Hudební styl: klasická • duchovní hudba
Hudební úprava: klavír
Obsazení: solo
Obtížnost: více pokročilý
Provedení: sešit - měkká vazba
Série: Český skladatel
Tento titul Vám nabízí třívětou klavírní skladbu PRIMA SONATA, které je z pozdního kompozičního období skladatele Jana Nováka. Skladbu věnoval své ženě, pianistce Elišce Novákové. Prima Sonata… zobrazit více
369 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: R182
Skladatel: Novák, Jan
Počet skladeb: 3
Počet stran: 36
Jazyk titulu: anglicky
česky
Formát: 21 x 30 cm
ISMN: 9790660611463
Hmotnost: 124 g

Seznam skladeb (3)

  1. Allegro
  2. Andante
  3. Allegro molto

Popis produktu

Tento titul Vám nabízí třívětou klavírní skladbu PRIMA SONATA, které je z pozdního kompozičního období skladatele Jana Nováka. Skladbu věnoval své ženě, pianistce Elišce Novákové. Prima Sonata je napsána v klasickém stylu a je zároveň dílem zcela osobitým a jedinečným jako ostatně všechna klavírní díla Jana Nováka, která jsou mezi sebou odlišná a nesrovnatelná i při používání do určité míry stejného hudebního jazyka.

Jan Novák (1921 - 1984) byl český klavírista a hudební skladatel, který patří mezi naše nejvýznamnější poválečné skladatele. V roce 1947 získal stipendium Ježkovy nadace a odjel studovat do USA, kde studoval u Aarona Coplanda a u Bohuslava Martinů. V roce 1949 se oženil s klavíristkou Eliškou Hanouskovou, se kterou společně koncertovali na dva klavíry. V roce 1968 po vpádu vojsk Varšavské smlouvy volí raději svobodný život v emigraci. Záběr jeho tvorby byl velmi široký, psal skladby pro orchestry i sólisty, pro divadlo i filmovou hudbu.