Kytarová dueta - Smetana, Fibich, Janáček - aranžmá Jiří Jirmal

Kód: H7797
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Barenreiter
Hudební styl: klasická • duchovní hudba
Hudební úprava: melodie
Obsazení: duet
Obtížnost: více pokročilý
Provedení: sešit - měkká vazba
Série: Český skladatel
Sborník šesti kytarových duet v aranžmá Jiřího Jirmala, přináší nápadité úpravy známých klavírních skladeb Nevinnost, Touha a Vzpomínka od Bedřicha Smetany, Furiant od Zdeňka Fibicha a Naše večery a… zobrazit více
169 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: H7797
Skladatel: Smetana, Bedřich
Fibich, Zdeněk
Janáček, Leoš
Aranžér: Jirmal, Jiří
Počet skladeb: 6
Počet stran: 18
Formát: 23 x 31 cm
ISMN: 9790260001480
Hmotnost: 78 g

Seznam skladeb (6)

  1. Touha / Longing (Smetana Bedřich)
  2. Lístek odvanutý / A Blown - Away Leaf (Janáček Leoš)
  3. Naše večery / Our Nights (Janáček Leoš)
  4. Furiant / Czech Folk Dance (Fibich Zdeněk)
  5. Nevinnost / Innocence (Smetana Bedřich)
  6. Vzpomínka / Souvenir (Smetana Bedřich)

Popis produktu

Sborník šesti kytarových duet v aranžmá Jiřího Jirmala, přináší nápadité úpravy známých klavírních skladeb Nevinnost, Touha a Vzpomínka od Bedřicha Smetany, Furiant od Zdeňka Fibicha a Naše večery a Lístek odvanutý Leoše Janáčka.

Bedřich Smetana (1824 – 1884) byl český hudební skladatel období romantismu. Patří mezi nejznámější české hudební skladatele. Od raného mládí se věnoval hudbě, zejména hře na klavír a kompozici. Za svého života působil jako koncertní klavírista, hudební pedagog, dirigent a hudební kritik. Smetana psal především díla operní a symfonická. Značný objem v jeho díle zaujímá také klavírní tvorba, soustředěná v prvních etapách jeho skladatelské činnosti. Komorní hudba je zastoupena ojedinělými, i když zásadními díly a spíše okrajové postavení zaujímají jeho sbory a písně. V padesáti letech zcela ohluchnul, ale i po ztrátě sluchu dokázal složit řadu vrcholných děl. Celým svým dílem usiloval o vytvoření svébytného českého hudebního stylu.

Zdeněk Fibich (1850-1900) byl český hudební skladatel 19. století. Vedle Bedřicha Smetany a Antonína Dvořáka byl nejvýznamnějším představitelem generace české hudby 2. poloviny 19. století. Na rozdíl od Dvořáka byl typickým představitelem hudebního romantismu.

Leoš Janáček (1854-1928) byl český hudební skladatel, který je ve světě stále velmi uznávaný a to především pro nezvyklou melodiku svých skladeb, která vychází z moravské a slezské lidové hudby.

Jiří Jirmal (1925-2019) byl český kytarista, hudební skladatel, publicista a pedagog. Na kytaru hrál od mládí, a to především jazzovou hudbu. Odborné klasické hudební vzdělání získal na Státní hudební konzervatoři v Praze, kde také později sám učil. Svou úspěšnou koncertní činnost musel ukončit v roce 1965 po těžké autonehodě a od té doby se věnoval především pedagogické, publicistické a skladatelské činnosti.