Ježek Jaroslav: BUGATTI STEP ve snadnější úpravě (upr.Sidonius Karez) pro sólo klavír

Kód: 545042
Nejprodávanější Nejprodávanější
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: EDITIO KAREZ
Hudební styl: jazz • blues • ragtime • swing
evergreeny • oblíbené melodie
Hudební úprava: klavír
Obsazení: solo
Obtížnost: mírně pokročilý
Provedení: noty
Série: Český skladatel
Skladba Bugatti Step byla inspirovaná automobilem Bugatti, na němž zvítězil Louis Chiron v Brně a vznikla v roce 1931 jako předehra ke hře Don Juan & Comp. Tento titul Vám nabízí zlehčenou verzi… zobrazit více
99 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: 545042
Skladatel: Ježek, Jaroslav
Aranžér: Karez, Sidonius
Počet skladeb: 1
Počet stran: 4
Jazyk titulu: česky
Formát: 21 x 30 cm
EAN: 9790706545042
ISMN: 979-0-706545-04-2
Hmotnost: 38 g

Seznam skladeb (1)

  1. BUGATTI STEP

Popis produktu

Skladba Bugatti Step byla inspirovaná automobilem Bugatti, na němž zvítězil Louis Chiron v Brně a vznikla v roce 1931 jako předehra ke hře Don Juan & Comp.
Tento titul Vám nabízí zlehčenou verzi skladby Bugatti Step, o které sám autor úpravy pan Sidonius Karez píše: Transkripce je určena pro děti, které mají chuť hrát a pro dospělé, kteří nemají čas cvičit. Přestože jde o zlehčenou verzi, která jde "dobře do ruky", je v této úpravě vše podstatné, co Bugatti Step dělá Bugatti Stepem. Jaroslav Ježek skladbu Bugatti Step podpořil dokonalou znalostí kompozice, bohatou invencí, velkou dynamičností a navíc ji, oproti obvyklým ragtimům, ještě obohatil o moderní kvartovou harmonii. S velkým smyslem pro humor Jaroslav Ježek ve skladbě Bugatti Step připomíná i svět ztřeštěných filmových grotesek, plných zvratů a proměn. Skladbu není vůbec nutné hrát v závratném tempu - to někdy bývá na úkor výrazu, uvolněnosti a radosti ze hry.
Obtížnost skladby je 5+

Jaroslav Ježek (1906-1942) byl český hudební skladatel, klavírista, improvizátor a dirigent, autor taneční, divadelní, filmové i vážné hudby. Je považován za průkopníka jazzové hudby v Československu. Je známý jako "třetí" v autorské dvojici Voskovec a Werich, a autor většiny známých a stále oblíbených písniček Osvobozeného divadla.