HLAVÁČ, Jiří: AIR pro klarinet a klavír nebo pro čtyři klarinety / partitura + party

Kód: R313
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Český rozhlas
Hudební styl: klasická • duchovní hudba
Hudební úprava: melodie / klavír
partitura + party
Obsazení: solo
kvartet
Provedení: sešit - měkká vazba
Série: Český skladatel
Jiří Hlaváč (*1948) je český klarinetista a saxofonista, hudební skladatel, hudební organizátor, hudební pedagog a publicista, umělecký vedoucí souboru Barock Jazz Quintet a člen Českého dechového… zobrazit více

Seznam skladeb (1)

  1. Air

Popis produktu

Jiří Hlaváč (*1948) je český klarinetista a saxofonista, hudební skladatel, hudební organizátor, hudební pedagog a publicista, umělecký vedoucí souboru Barock Jazz Quintet a člen Českého dechového tria. Hru na klarinet studoval na brněnské konzervatoři a poté studoval na pražské HAMU, studium ukončil v roce 1974. Hru na klarinet vyučoval v letech 1975 až 1985 na plzeňské konzervatoři, od roku 1990 pedagogicky působí jako profesor na HAMU. Je předsedou Asociace hudebních umělců a vědců.
Skladbu Air pro klarinet a klavír napsal v roce 2013 a tento titul Vám tuto příjemnou skladbu nabízí ve dvojí úpravě - pro klarinet a klavír a pro klarinetové kvarteto. Sešit obsahuje klavírní doprovod pro sólový klarinet a partituru pro klarinetové kvarteto. Samostatně jsou do sešitu vloženy party pro sólový klarinet a rozepsané party pro klarinetové kvarteto.

Jiří Hlaváč (* 1948) je český klarinetista a saxofonista, hudební skladatel, básník, hudební organizátor, hudební pedagog a publicista, umělecký vedoucí souboru Barock Jazz Quintet a člen Českého dechového tria. Hru na klarinet vystudoval na brněnské konzervatoři a poté na pražské HAMU. Připravuje rozhlasové, nebo televizní pořady, jako Mezi proudy, To nejlepší z klasiky, Ti nejlepší z klasiky, Musica da camera, Rozhovory s hudbou. Byl dlouholetým předsedou Asociace hudebních umělců a vědců. Známa je také jeho práce porotce v mezinárodní soutěži mladých hudebníků Concertino Praga, a MHS Pražské jaro. Vydal publikace Metodiku hry na saxofon, Deset virtuózních etud pro klarinet, nebo Studie o klarinetovém tónu.

269 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: R313
Skladatel: Hlaváč, Jiří
Počet skladeb: 1
Počet stran: 15
Formát: 21 x 30 cm
EAN: 9790660613443
ISMN: 979-0-66061-344-3
Hmotnost: 86 g