FLAUTOŠKOLKA - Metodický sešit pro učitele

Kód: H8044
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Barenreiter
Hudební styl: výukové • instruktážní tituly a školy
Obsazení: solo
Provedení: kniha - měkká vazba
FLAUTOŠKOLKA pro pětidírkovou zobcovou flétnu je originální metodický koncept flétnové výuky předškolních dětí. Je určená především pro mateřské školy a flétnové kroužky. Všechna cvičení techniky hry… zobrazit více
499 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: H8044
Autor / Editor: Kvapil, Jan
Šťastná, Hana
Počet stran: 80
Jazyk titulu: česky
Formát: 23 x 30 cm
ISMN: 979-0-2601-0871-4
Hmotnost: 370 g

Popis produktu

FLAUTOŠKOLKA pro pětidírkovou zobcovou flétnu je originální metodický koncept flétnové výuky předškolních dětí. Je určená především pro mateřské školy a flétnové kroužky. Všechna cvičení techniky hry autoři přibližují dětem nenásilně formou her a bez not, přičemž využívají přirozené spojení melodie s říkadly či texty písniček a s pohybem. Metodika Flautoškolky pracuje s rituály jako osvědčeným prostředkem k upevňování návyků.
Metodický sešit pro učitele - prakticky orientovaný a přehledný text podrobně vysvětluje práci s učebnicí. Výuka je postavena jako jednoroční cyklus školního roku, z toho vychází také tematické rozdělení do celkem 23 vyučovacích hodin. Metodický sešit není dogmatickým návodem, jak učit. Autoři počítají s vlastní tvořivostí pedagogů a nabízejí materiál pro jednotlivé hodiny i jako zásobárnu nápadů a inspirací s širším využitím. Také plán výuky lze přizpůsobit vlastním potřebám či situaci. Součástí sešitu jsou dvě sady karet (zvířátka, skřítci – prstoklady) pro zpestření a rozšíření výuky, například hrou pexeso.

Hana Šťastná (*1962) hudebnice, učitelka ZUŠ v Praze, lektorka, autorka -metodik.