Douša, Eduard: Koncertní hudba pro violoncello solo

Kód: R024
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Český rozhlas
Hudební styl: klasická • duchovní hudba
Hudební úprava: melodie
Obsazení: solo
Provedení: sešit - měkká vazba
Série: Český skladatel
Koncertní hudba pro violoncello je třívětá sólová skladba pro violoncello, která vznikla na podnět českého violoncellisty, gambisty a výtvarníka Petra Hejného (*1956) a vyniká zejména velmi… zobrazit více

Seznam skladeb (3)

  1. Koncertní hudba I.
  2. Koncertní hudba II.
  3. Koncertní hudba III.

Popis produktu

Koncertní hudba pro violoncello je třívětá sólová skladba pro violoncello, která vznikla na podnět českého violoncellisty, gambisty a výtvarníka Petra Hejného (*1956) a vyniká zejména velmi příjemnou melodičností. Skladba není příliš náročná a je hratelná i pro pokročilého amatéra a velmi přívětivá pro profesionální violoncellisty.

Eduard Douša (* 31. srpna 1951, Praha) je český hudební skladatel a pedagog. V roce 1971 dokončil studium hudební vědy na Karlově univerzitě v Praze a v dalším vzdělávání pokračoval na Akademii múzických umění v oboru hudební teorie a skladba. Je profesorem Pražské konzervatoře a přednáší na Ústavu hudební vědy Filozofické fakulty Karlovy univerzity. Kromě orchestrální hudby, komorních skladeb a hudby pro sólové nástroje, zkomponoval Douša pro Český rozhlas hudbu k více než stovce rozhlasových pohádek, minioper a písniček pro děti.

169 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: R024
Skladatel: Douša, Eduard
Počet skladeb: 3
Počet stran: 7
Formát: 21 x 30 cm
Hmotnost: 50 g