PROMĚNY (Transmutations) - Eduard Douša / 1 klavír 3 ruce

Kód: MG0025
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Musica Gioia
Hudební styl: ľudová hudba • spirituály • folk • country
Hudební úprava: klavír
Obsazení: duet
Provedení: sešit - měkká vazba
Titul PROMĚNY (Transmutations) má podtitul Procházka napříč hudebními slohy přináší Vám sedm krátkých a snadných variací na českou lidovou píseň "Já jsem z Kutný hory" pro klavír na tři ruce. První … zobraziť viac
11,97 €
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zadarmo CZ od 66,73 €

zdieľajte s priateľmi:

Parametre

Kód tovaru: MG0025
Skladatel: Douša, Eduard
Autor / Editor: Doušová, Eva
Počet skladeb: 7
Počet stran: 22
Jazyk titulu: anglicky
česky
Formát: 23 x 23 cm
Hmotnosť: 106 g

Audio ukázky

1. Klasicistní
2. Romantická
3. Impresionistická

Seznam skladeb (7)

  1. Klasicistní
  2. Romantická
  3. Impresionistická
  4. Jazzová
  5. Renesanční
  6. Barokní
  7. Neoklasická

Popis produktu

Titul PROMĚNY (Transmutations) má podtitul Procházka napříč hudebními slohy přináší Vám sedm krátkých a snadných variací na českou lidovou píseň "Já jsem z Kutný hory" pro klavír na tři ruce. První "jednohlasý " part je velmi snadný a je vhodný začínající klavíristy. U každé variace je doplňující text, který stručně charakterizuje hudební styl, ve kterém je daná variace napsána.  Zajímavý, poučný a zábavný titul.
Hudební náslechy, které zde můžete slyšet, aby jste měli představu jak variace zní, jsou výstupy z notačního programu ve kterém byly skladby napsány a jejich skutečné "živé" provedení může znít trochu jinak.

Eduard Douša (* 31. augusta 1951, Praha) je český hudobný skladateľ a pedagóg. V roku 1971 dokončil štúdium hudobnej vedy na Karlovej univerzite v Prahe av ďalšom vzdelávaní pokračoval na Akadémii múzických umení v odbore hudobnej teórie a skladba. Je profesorom Pražského konzervatória a prednáša na Ústave hudobnej vedy Filozofickej fakulty Karlovej univerzity. Okrem orchestrálnej hudby, komorných skladieb a hudby pre sólové nástroje skomponoval Douša pre Český rozhlas hudbu k viac ako stovke rozhlasových rozprávok, miniopier a pesničiek pre deti.

Eva Doušová (*1964) narodená v Třinci. Klaviristka, hudobná pedagogička, členka komorných súborov Duo BeNe a Trio Continuo, tiež hudobná editorka a šéfredaktorka hudobného nakladateľstva.