Douša, Eduard: Koncertní hudba pro violoncello solo

Kód: R024
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Český rozhlas
Hudební styl: klasická • duchovná hudba
Hudební úprava: melódie
Obsazení: solo
Provedení: sešit - měkká vazba
Série: Český skladatel
Koncertní hudba pro violoncello je třívětá sólová skladba pro violoncello, která vznikla na podnět českého violoncellisty, gambisty a výtvarníka Petra Hejného (*1956) a vyniká zejména velmi… zobraziť viac
7,52 €
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zadarmo CZ od 66,73 €

zdieľajte s priateľmi:

Parametre

Kód tovaru: R024
Skladatel: Douša, Eduard
Počet skladeb: 3
Počet stran: 7
Formát: 21 x 30 cm
Hmotnosť: 50 g

Seznam skladeb (3)

  1. Koncertní hudba I.
  2. Koncertní hudba II.
  3. Koncertní hudba III.

Popis produktu

Koncertní hudba pro violoncello je třívětá sólová skladba pro violoncello, která vznikla na podnět českého violoncellisty, gambisty a výtvarníka Petra Hejného (*1956) a vyniká zejména velmi příjemnou melodičností. Skladba není příliš náročná a je hratelná i pro pokročilého amatéra a velmi přívětivá pro profesionální violoncellisty.

Eduard Douša (* 31. augusta 1951, Praha) je český hudobný skladateľ a pedagóg. V roku 1971 dokončil štúdium hudobnej vedy na Karlovej univerzite v Prahe av ďalšom vzdelávaní pokračoval na Akadémii múzických umení v odbore hudobnej teórie a skladba. Je profesorom Pražského konzervatória a prednáša na Ústave hudobnej vedy Filozofickej fakulty Karlovej univerzity. Okrem orchestrálnej hudby, komorných skladieb a hudby pre sólové nástroje skomponoval Douša pre Český rozhlas hudbu k viac ako stovke rozhlasových rozprávok, miniopier a pesničiek pre deti.