Vaňhal: Praeambula pro varhany

Kód: AR400031
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: ARTTHON
Hudební styl: klasická • duchovní hudba
Hudební úprava: melodie
Obsazení: solo
Provedení: sešit - měkká vazba
Série: Český skladatel
Tento titul Vám přináší kolekci Preambulí pro varhany od Jana Křtitele Vaňhala. Tyto skladby jsou reprezentativní ukázkou varhanní tvorby, která patřila k tomu nejlepšímu, co v českých zemích a vůbec… zobrazit více

Seznam skladeb (7)

  1. Praeambulum I
  2. Praeambulum II
  3. Praeambulum III
  4. PraeambulumIV
  5. Praeambulum V in Es
  6. Praeambulum VI in C
  7. Praeambulum VII in G

Popis produktu

Tento titul Vám přináší kolekci Preambulí pro varhany od Jana Křtitele Vaňhala. Tyto skladby jsou reprezentativní ukázkou varhanní tvorby, která patřila k tomu nejlepšímu, co v českých zemích a vůbec celé monarchii na přelomu 18. a 19. století existovalo. Součástí titulu je také životopis skladatele a vydavatelská a kritická zpráva a to ve čtyřech jazycích - česky, německy, francouzsky a anglicky.

Jan Křtitel Vaňhal (1739 -1813) byl českým hudebním skladatelem a všestranným hudebníkem, který výborně ovládal hru na několik nástrojů, hrál na smyčcové i dechové nástroje, varhany, klavír i cembalo. Za svého života patřil Jan Křtitel Vaňhal k velmi populární a obdivovaným autorům. V pozdějším věku vyučoval hudbě a stal se vyhledávaným klavírním pedagogem. Jeho klavírní skladby patří dodnes mezi oblíbený a vyhledávaný pedagogický materiál. Vaňhal napsal za svého života velké množství skladeb duchovních i světských, orchestrálních a komorních, skladby pro klávesové nástroje, serenády a písně.

469 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli: