Nové pojetí fugy u Antonína Rejchy - Vít Havlíček

Kód: 313708
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Nakladatelství Akademie múzických umění v Praze
Hudební styl: knihy o hudbě
Provedení: kniha - měkká vazba
Série: Studijní texty
Kniha obsahuje moderní český překlad Rejchova raného spisu O novém systému fugy, jenž je teoretickým zdůvodněním autorova zásadního kontrapunktického cyklu 36 fug pro klavír (tento cyklus můžeme s… zobrazit více
369 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: 313708
Autor / Editor: Havlíček, Vít
Počet stran: 182
Jazyk titulu: česky
Formát: 17 x 21 cm
EAN: 9788073313708
ISBN: 978-80-7331-370-8
Hmotnost: 0.366

Popis produktu

Kniha obsahuje moderní český překlad Rejchova raného spisu O novém systému fugy, jenž je teoretickým zdůvodněním autorova zásadního kontrapunktického cyklu 36 fug pro klavír (tento cyklus můžeme s ohledem na rozsah i obsah zařadit mezi klíčová díla, jakými jsou oba díly Dobře temperovaného klavíru J. S. Bacha, Ludus tonalis P. Hindemitha a 24 Preludií a fug D. Šostakoviče).
Vít Havlíček, český varhaník, hudební teoretik a pedagog na Katedře teorie a dějin hudby HAMU v Praze, podrobně analyzuje uvedený Rejchův spis a zasazuje jej do historického i hudebněteoretického kontextu. Druhá část knihy je věnována Rejchově pojetí fugy v Pojednání o pokročilé hudební kompozici. Toto kompendium vyšlo v Paříži v době, kdy byl již Rejcha uznávanou autoritou a váženým pedagogem pařížské konzervatoře. Jedná se o jeho nejrozsáhlejší a nejobsáhlejší hudebněteoretické dílo. Publikace je doplněna mnoha notovými příklady, v příloze je uvedeno faksimile spisu O novém systému fugy, doprovodný obrazový materiál a přepis vybraných fug z Rejchova kompendia Pojednání o pokročilé hudební kompozici.