Čtyři vánoční písně + čtyři lidové písně podzimní + čtyři lidové písně zimní // dětský sbor a klavír

Kód: R418
Nejprodávanější Nejprodávanější
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Český rozhlas
Hudební styl: vánoční hudba
lidová hudba • spirituály • folk • country
Hudební úprava: zpěv / klavír
zpěv (melodie + texty)
Obsazení: solo
Text skladeb: česky
Provedení: sešit - měkká vazba
Tento titul Vám přináší čtyřdílný cyklus Vánoční písně a cyklus o osmi skladbách s názvem Podzimní a zimní lidové písně. Čtyřdílný cyklus Vánoční písně je napsaný na texty rozhlasového redaktora… zobrazit více
299 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: R418
Skladatel: Eben, Petr
Textař : Tumlíř, Pavel
Počet skladeb: 12
Počet stran: 19
Jazyk titulu: česky
Formát: 21 x 30 cm
ISMN: 979-0-66061-451-8
Hmotnost: 0.08

Seznam skladeb (12)

  1. Tajemství
  2. Stromečku, nechoď spát
  3. O třech zvonečcích
  4. Koleda
  5. Zelení hájové
  6. Slunéčko zachází za hory
  7. Bude zima, bude mráz
  8. Letěla husička
  9. Stojí vrba
  10. Ve městě i ve vůkolí
Otevřít seznam skladeb (12)

Popis produktu

Tento titul Vám přináší čtyřdílný cyklus Vánoční písně a cyklus o osmi skladbách s názvem Podzimní a zimní lidové písně. Čtyřdílný cyklus Vánoční písně je napsaný na texty rozhlasového redaktora Pavla Tumlíře pro dvouhlasý nebo tříhlasý dětský sbor a klavír. Vznikl v roce 1960 pod dojmem z návštěvy Dětského domova v Maštově, kam se redaktoři Československého rozhlasu ze sekce vysílání pro děti a mládež vypravili skutečně zrovna v době vánoční. 
Cyklus o osmi skladbách s názvem Podzimní a zimní lidové písně. Je určen pro jednohlasý dětský sbor a melodický nástroj, respektive klavír. Jde o citlivé úpravy, u podzimních písní (Zelení hájové – Sluníčko zachází za hory – Bude zima, bude mráz – Letěla husička) s doprovodem zobcové flétny, v případě písní zimních (Stojí vrba – Ve městě i ve vůkolí – Na vánoce – Jemine, domine) s doprovodem hoboje a anglického rohu, nástrojů evokujících pastorální vánoční náladu. Cyklus byl napsán v roce 1976 a je určen jednohlasým dětským sborům nebo dokonce jen dětským hlasům ve školních lavicích.

Petr Eben (1929-2007) byl český skladatel duchovní, moderní a soudobé vážné hudby. Jeho rozsáhlá skladatelská tvorba zasahuje téměř do všech žánrů a pronikla do repertoáru mnoha interpretů, komorních souborů a orchestrů. Působil také jako korepetitor a varhaník.