Střípky ze života světových muzikantů - Jan Šula

Kód: 053986
Právě koupeno Právě koupeno
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: OFTIS
Hudební styl: knihy o hudbě
Provedení: kniha - měkká vazba
Kniha, která čtenářům na více než 200 stranách s osobitým nadhledem, vtipem a laskavým humorem přibližuje životní osudy a dílo téměř padesáti největších a nejvýznamnějších světových hudebníků –… zobrazit více
299 Kč
+ -

dodání do 28 dnů

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: 053986
Autor / Editor: Šula, Jan
Počet stran: 208
Jazyk titulu: česky
Formát: 15 x 21 cm
EAN: 9788074053986
ISBN: 978-80-7405-398-6
Hmotnost: 0.268

Popis produktu

Kniha, která čtenářům na více než 200 stranách s osobitým nadhledem, vtipem a laskavým humorem přibližuje životní osudy a dílo téměř padesáti největších a nejvýznamnějších světových hudebníků – skladatelů, dirigentů, zpěváků, instrumentálních sólistů nebo hudebních pedagogů.
Tato kniha není pouze výčtem pouhých vědeckých faktů a pojmů, ale k líčení životních osudů velkých světových muzikantů záměrně přistupuje čtivou, populární formou okořeněnou neotřelým slovním humorem i vtipnými ilustracemi a karikaturami ušitými přímo „na tělo“ jednotlivým světovým hudebníkům. Jejich autorem je opět zlínský kreslíř a ilustrátor Radek Steska, který s autorem Janem Šulou spolupracuje pravidelně.
Jan Šula ve své knize zachycuje vývoj světové hudby na ploše více než 350 let. Nabízí nenucené setkání a seznámení se s významnými světovými muzikanty od Jeana Baptista Lullyho až po Leonarda Bernsteina. Kniha Střípky ze života světových muzikantů je pro svůj celkový přehled, vtip a laskavý humor bezesporu ideální příležitostí k doplnění čtenářových znalostí z oblasti dějin světové hudby i životních osudů těch největších hudebních velikánů.
Publikace Střípky ze života světových muzikantů jsou svým celkovým pojetím zcela určitě ideální i k rozšíření a doplnění učiva především na základních uměleckých školách, ale i pro hodiny hudební výchovy na školách základních. Její čtivý jazyk, nenucený nadhled i vtipné ilustrace jsou k tomu jako stvořené.

Podobné tituly