RYBA, Jakub Jan: Počáteční a všeobecní základové ke všemu umění hudebnému

Kód: 314651
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Nakladatelství Akademie múzických umění v Praze
Hudební styl: knihy o hudbě
výukové • instruktážní tituly a školy
Provedení: kniha - měkká vazba
Jakub Jan Ryba (1765 – 1815) byl český hudební skladatel přelomu klasicismu a romantismu. Sbíral lidové písně a sepsal je do sborníků českých písní. Jeho nejslavnější, dodnes nejhranější a… zobrazit více
329 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: 314651
Autor / Editor: Hruška, Viktor
Počet stran: 134
Jazyk titulu: česky
Formát: 19 x 25 cm
Hmotnost: 0.356

Popis produktu

Jakub Jan Ryba (1765 – 1815) byl český hudební skladatel přelomu klasicismu a romantismu. Sbíral lidové písně a sepsal je do sborníků českých písní. Jeho nejslavnější, dodnes nejhranější a nejpopulárnější skladbou pro vánoční období je Česká mše vánoční. Tato publikace Vám přináší jeho učebnici hudební nauky s názvem Počáteční a všeobecní základové ke všemu umění hudebnému.
Na jaře roku 1817, dva roky po autorově smrti, vyšel v Praze u Karla Viléma Enderse spis Počáteční a všeobecní základové ke všemu umění hudebnému, sebraní dle nejvznešenějších a nejznamenitějších hudců našich let z pera Jakuba Jana Ryby.  Žánrově se jedná o publikaci didaktickou, výklad je cíleně podpíraný argumentací a ilustrativními příklady a buduje pro svého čtenáře opravdové základy ke všemu hudebnímu umění.
Tato publikace je komentované vydání, které obsahuje vedle vlastního přepisu původní knihy, také úvodní studii a poznámkový aparát z muzikologického a bohemistického úhlu pohledu .