PROMĚNY (Transmutations) - Eduard Douša / 1 klavír 3 ruce

Kód: MG0025
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Musica Gioia
Hudební styl: lidová hudba • spirituály • folk • country
Hudební úprava: klavír
Obsazení: duet
Provedení: sešit - měkká vazba
Titul PROMĚNY (Transmutations) má podtitul Procházka napříč hudebními slohy přináší Vám sedm krátkých a snadných variací na českou lidovou píseň "Já jsem z Kutný hory" pro klavír na tři ruce. První … zobrazit více

Audio ukázky

1. Klasicistní
2. Romantická
3. Impresionistická

Seznam skladeb (7)

  1. Klasicistní
  2. Romantická
  3. Impresionistická
  4. Jazzová
  5. Renesanční
  6. Barokní
  7. Neoklasická

Popis produktu

Titul PROMĚNY (Transmutations) má podtitul Procházka napříč hudebními slohy přináší Vám sedm krátkých a snadných variací na českou lidovou píseň "Já jsem z Kutný hory" pro klavír na tři ruce. První "jednohlasý " part je velmi snadný a je vhodný začínající klavíristy. U každé variace je doplňující text, který stručně charakterizuje hudební styl, ve kterém je daná variace napsána.  Zajímavý, poučný a zábavný titul.
Hudební náslechy, které zde můžete slyšet, aby jste měli představu jak variace zní, jsou výstupy z notačního programu ve kterém byly skladby napsány a jejich skutečné "živé" provedení může znít trochu jinak.

Eduard Douša (* 31. srpna 1951, Praha) je český hudební skladatel a pedagog. V roce 1971 dokončil studium hudební vědy na Karlově univerzitě v Praze a v dalším vzdělávání pokračoval na Akademii múzických umění v oboru hudební teorie a skladba. Je profesorem Pražské konzervatoře a přednáší na Ústavu hudební vědy Filozofické fakulty Karlovy univerzity. Kromě orchestrální hudby, komorních skladeb a hudby pro sólové nástroje, zkomponoval Douša pro Český rozhlas hudbu k více než stovce rozhlasových pohádek, minioper a písniček pro děti.

Eva Doušová (*1964) narozená v Třinci. Klavíristka, hudební pedagožka, členka komorních souborů Duo BeNe a Trio Continuo, též hudební editorka a šéfredaktorka hudebního nakladatelství.

269 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: MG0025
Skladatel: Douša, Eduard
Autor / Editor: Doušová, Eva
Počet skladeb: 7
Počet stran: 22
Jazyk titulu: anglicky
česky
Formát: 23 x 23 cm
Hmotnost: 106 g