300 Years of Piano Music: PREROMANTIC AGE / klavír

Kód: Z7976 Právě koupeno Právě koupeno
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: EDITIO MUSICA BUDAPEST
Hudební styl: klasická • duchovní hudba
Hudební úprava: klavír
Obsazení: solo
Obtížnost: více pokročilý
Provedení: sešit - měkká vazba
Série: 300 Years of Piano Music
300 Years of Piano Music je série titulů, která Vám představuje typické skladby různých hudebních období. Sešit Preromantic Age Vám přináší skladby, které napsali tři známí skladatelé ranného… zobrazit více

Seznam skladeb (8)

  1. Für Elise ( Beethoven )
  2. Rondo a capriccioso ( Beethoven )
  3. Scherzo ( Schubert )
  4. Valses sentimentales ( Schubert )
  5. German Dance ( Schubert )
  6. Ländler ( Schubert )
  7. Six German Dances ( Weber )
  8. Six Écossaises ( Weber )

Popis produktu

300 Years of Piano Music je série titulů, která Vám představuje typické skladby různých hudebních období.
Sešit Preromantic Age Vám přináší skladby, které napsali tři známí skladatelé ranného romantismu Beethoven, Schubert a Weber.

Ludwig van Beethoven (1770 - 1827) byl německý hudební skladatel a klavírista, období přechodu od hudebního klasicismu k romantismu. Je jedním z nejobdivovanějších skladatelů v historii a jeho skladby patří k nejhranějším z repertoáru klasické hudby Beethovenova tvorba obsahuje 9 symfonií, 32 klavírních sonát, 5 klavírních koncertů, 10 sonát pro klavír a housle, dále sem patří bezpočet smyčcových kvartetů, vokální i divadelní hudbu a mnoho dalších drobných skladeb.

Franz Schubert (1797 - 1828) byl rakouský hudební skladatel období raného romantismu, který měl mimořádnou schopnost vystižení lyrických a romantických nálad a velký melodický talent. Je prvním velkým představitelem raného romantismu a někdy také označován jako romantický klasik. Napsal přes 1000 děl, z nichž většinu těch nejpůsobivějších vytvořil v dobách, kdy byl nešťastně zamilovaný. Velká část jeho tvorby však došla uznání až po Schubertově smrti a proto většinu svého života prožil v chudobě. Zemřel v jednatřiceti letech, po náhlé několikatýdenní nemoci. Dodnes patří Franz Schubert ke stěžejním autorům romantického hudebního repertoáru.

Carl Maria von Weber (1786.1826) byl německý hudební skladatel, kapelník, klavírista a dirigent působící na přelomu 18. a 19. století.

299 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: Z7976
Skladatel: Beethoven, Ludwig van
Schubert, Franz
Weber, Carl Maria von
Autor / Editor: Kováts, Gábor
Zempléni, Kornél
Počet skladeb: 8
Počet stran: 36
Formát: 23 x 30 cm
EAN: 9790080079768
Hmotnost: 170 g