Smetana Bedřich: VLTAVA (urtext) / 1 klavír 4 ruce

Kód: BA9549
zpět na předchozí výběr
Vydavatel: Barenreiter
Hudební styl: klasická • duchovní hudba
Hudební úprava: klavír
Obsazení: duet
Obtížnost: více pokročilý
Provedení: sešit - měkká vazba
Série: Český skladatel
Barenreiter Urtext
Symfonická báseň Vltava z cyklu „Má vlast“ patří k nejznámějším dílům české hudby a bezesporu se řadí i k nejhranějším symfonickým básním hudby světové. Tento titul Vám nabízí tuto nádhernou skladbu… zobrazit více

Seznam skladeb (1)

  1. Vltava

Popis produktu

Symfonická báseň Vltava z cyklu „Má vlast“ patří k nejznámějším dílům české hudby a bezesporu se řadí i k nejhranějším symfonickým básním hudby světové. Tento titul Vám nabízí tuto nádhernou skladbu v originálním (urtextovém) vydání pro čtyřruční klavír. Součástí sešitu je také předmluva v českém, německém a anglickém jazyce, která Vám tuto symfonickou báseň podrobně představí. Vydání je vhodné pro zdatnější klavíristy..

Bedřich Smetana (1824 – 1884) byl český hudební skladatel období romantismu. Patří mezi nejznámější české hudební skladatele. Od raného mládí se věnoval hudbě, zejména hře na klavír a kompozici. Za svého života působil jako koncertní klavírista, hudební pedagog, dirigent a hudební kritik. Smetana psal především díla operní a symfonická. Značný objem v jeho díle zaujímá také klavírní tvorba, soustředěná v prvních etapách jeho skladatelské činnosti. Komorní hudba je zastoupena ojedinělými, i když zásadními díly a spíše okrajové postavení zaujímají jeho sbory a písně. V padesáti letech zcela ohluchnul, ale i po ztrátě sluchu dokázal složit řadu vrcholných děl. Celým svým dílem usiloval o vytvoření svébytného českého hudebního stylu.

469 Kč
+ -

skladem, ihned k odeslání

Doprava zdarma CZ od 1 500 Kč

sdílejte s přáteli:

Parametry

Kód zboží: BA9549
Skladatel: Smetana, Bedřich
Autor / Editor: Macdonald, Hugh
Počet skladeb: 1
Počet stran: 38
Jazyk titulu: anglicky
německy
česky
Formát: 30 x 24 cm
EAN: 9790260105904
ISMN: 979-0-2601-0590-4
Hmotnost: 236 g